onsdag 17 september 2014

Pasta rosso

Snabba men ändå smakrika rätter har en särskild plats i livet inte sant? När den dessutom är vegetarisk, som denna ljuvliga lilla pasta med tomatsås är så blir jag ännu gladare. Trots att den är enkel så blir den ändå inte tråkig och det är champinjonerna som gör rätten till något lite extra. Även om jag är till mig över den vitlöksfrästa svampen så kommer jag nog ändå att ersätta dom med bitar av marinerad fetaost nästa gång. Jag tror att det kommer göra rätten ännu godare, eller, ännu mer i min smak är nog vad jag menar.

Okej. Så här gör man Pasta rosso med vitlöksstekta champinjoner:




Det här behövs:
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
5 morötter, rivna
olja att fräsa i
500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
pasta för fyra personer
oregano eller basilika efter smak
salt och peppa

200 g champinjoner, i kvartar
en klick smör
1 vitlökskyfta, finhackad

Gör så här:
  • Hacka gul lök och vitlök, riv morötterna. Fräs i olja.
  • Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar och creme fraiche och låt puttra 15-20 minuter.
  • Koka under tiden pastan.
  • Ansa och skär champinjonerna i kvartar. 
  • Stek svampen tills den vätskat ur sig klart.
  • Addera smörklicken och en finhackad vitlöksklyfta. Salta och peppra.
  • Mixa såsen slät och smaka av med oregano och/eller basilika.
Nomnom!

4 kommentarer:

  1. Mums!! Och vitlöksfrästa champinjoner är ju aldrig fel. Till nån mat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant så sant! Alltså vitlök = marry me!

      Radera
  2. Pst! Inte ett dugg nyttig men svingod!
    http://koala.nu/kitchen/2012/05/12/lyxig-lasagne-med-sparris-3-sorters-ostar-paprikapesto/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men GUD så gott! Tre sorters ostar! Du vet då hur du ska prata till mig :)

      Radera