måndag 30 december 2013

Löften och mål för 2014

Jag har fått den skojiga uppgiften att planera för aktiviteterna under vårt nyårsfirande. Eller "fått" och "fått", jag delegerade den uppgiften till mig själv kan man säga men jaja osv. Hur detta än gick till så är maten, dukningen och dryckerna är något som de andra står för medan jag spenderar dagarna med att fila på saker som vi kan göra för att få tiden att gå fram till tolvslaget. Har ni några idéer att bjuda på förresten? Ni brukar ju vara så himla påhittiga och roliga.

En sak som jag har förberett och redan delat ut är en lapp där vi ska lista våra löften och målsättningar för 2014. Mer precist är det dessa saker vi ska ha listat fram till nyårsafton då vi – naturligtvis – ska prata om våra löften och mål:

EN sak som jag ska lära mig att tycka om (en ingrediens, dryck, maträtt eller krydda).
Svar: _____________________________

TVÅ resor jag vill göra.
Svar 1: _____________________________
Svar 2: _____________________________

TRE saker som jag vill göra/prova/uppleva/uppnå under 2014.
Svar 1: _____________________________
Svar 2: _____________________________
Svar 3: _____________________________

För att förtydliga så handlar den första punkten om att gå utanför sin comfort zone matmässigt. Ni vet som med laxen som jag kämpat med under ett år. Hur det har gått? Jag gillar lax nu. Eller gillar är nog ett lite för starkt ord men jag ... jag accepterar laxen som livsmedel och kommer inte längre att få ångest när jag blir bjuden på denna larviga rosa fisk vid middagsbjudningar. Yay!

Den andra punkten behöver kanske inte några förklaringar förutom att det ska vara två realistiska resor som man både kan och har råd att göra under 2014.

Den tredje punkten är väldigt vid och skulle kunna sammanfattas som "nyårslöften". Dessa kan alltså innehålla standardsvar som att "börja träna" eller "sluta röka" men också mer specifika saker som att "flyga luftballong" eller "klappa en kattunge" eller "lära mig att göra maränger" eller "gå på en föreställning på Dramaten".

Fiffigt påhittat av mig va? Och roligt! Och ännu roligare: kan inte ni också fila på dessa tre punkter, och sammanlagda sex löften, så hörs vi igen i början av nästa år och berättar vad vi ska ha för mål och löften under 2014? Åh snälla ni, säg bara ja!

11 kommentarer:

 1. Lätt, har nästan svar på alla redan! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag är beredd att göra ett försök. :-)

  Fast jag kommer att ha problem med punkt 1 tror jag.

  SvaraRadera
 3. Jag är också med!

  SvaraRadera
 4. Åh vilken kul grej. Jag är på!!

  GOTT NYTT ÅR!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Vi hörs snart igen då! Och gott nytt år till dig med!

   Radera
 5. Kul! Här är mina mål och löften! http://mirijam.blogspot.se/2014/01/loften-och-mal-infor-2014.html

  SvaraRadera