onsdag 18 december 2013

Att beställa gran från nätet

Jag tror att det var i förra veckan som jag fick ett ryck och beställde en gran på nätet. Himla jättesmidigt faktiskt att få granen levererad hem till dörren. Allra helst hade vi åkt ut till landet och valt en från tomten men det är svårt att göra prick allt det man vill precis så som man vill dagar som dessa och att då beställa en gran från nätet = genialt.

Att beställa en gran från nätet är dock också lite som att beställa granen i säcken. Ni kommer snart förstå vad jag menar.

Medan jag fixade med gran och fot så hittade Olof och Greta nytt användningsområde för lådan med julpynt.

Den blev som ett roligt litet hem.

Ett litet med betoning på litet hem.

Så litet att ett av barnen tyckte att det räckte bra med att bara en av dom bodde där.

Men efter lite förhandlingar och kompromisser (som att inte kunna stänga om sig till exempel) så blev det ett litet hem lagom för två.

När det inte var roligt att bo i en papplåda längre började Olof städa med det granris som jag gallrat bort från yvoberta där borta i hörnet.

Sen började överflyttandet av pyntet från testgranen (kommer ni ihåg?) till den riktiga granen. Av samtliga tio polkagrisstänger hade en överlevt testperioden.

Ja, här har vi den. Vår internetinförskaffade julgran. En kungsgran av bästa stort, det är därför den är så tät. Bitvis i alla fall. Här har jag ju dessutom tunnat ur den lite nedtill. Men toppen: så gles och yvig och på något vis hjärtskärande. Vad man dessutom inte riktig ser är hur platt den är på ena halvan. Vilket i och för sig passar perfekt när man vill ha den sådär mot en vägg som vi vill. Hur som helst så älskar jag vår gran. Den känns som en sån där gran som ingen skulle ha köpt om inte vi förbarmat oss över den. Så ja, jag hyser varma känslor för lelle granis men om jag kommer att beställa så där vidare värst många granar till från nätet? Njae. Kanske inte. Äh, vi får se.

10 kommentarer:

 1. Kanske en konstig kommentar, men kom att tänka på denna sång http://helensjoholm.nu/album/tomten-har-akt-hem/knalle-juls-vals/ när jag läste detta, om en smal och ful gran, men söt ändå. :) /Annakarin

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder på barnen i lådan!

  SvaraRadera
 3. Haha jag dör, dagens garv! Men attans så söt den är, och med vilken inlevelse du skriver :) kram Karolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är liksom fysisk komik den där granen inte sant? :D

   Radera
 4. Alltså bara måste älska bilden på Olof som...liksom njuter litet av... och Greta som är djupt förorättad över, Tingens Ordning- eller ska vi säga Oordning när inte alla, dvs även hon, får plats i den nya lyan... Hehehe... Jag tror på allvar att vi har den granens kusin här- platt baksida, fläckvis gles framsida, men passar jättebra i ett hörn av vårt kök. Åsså billig, 99 pix. Japp, man får det man betalar för. God Jul! /Anna i Karlstad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ändå kunde skylla på det! Dyr var den också denna praktgran. Men som sagt: det är väl skavankerna som gör sakerna älskbara? I alla fall här hos mig :)

   Radera
 5. lektält är ju perfekta julklappen till dessa två!

  fina finns bara man letar lite, perfekta att plocka ihop o ta med till stugans gräsmatta i sommar också

  SvaraRadera