lördag 25 maj 2013

Kort rapport från flytten

Så. Nu är vi inte Vasastansbor längre utan Kungsholmare. Flytten igår gick bra. Overkligt bra, barnen var glada, flyttfirman superstabil och både min och Ulfs pappa bistod med ovärderliga extra händer.

Sista middagen i våningen är alltså avklarad och under den pratade vi om att vi inte minns en enda av våra tidigare sista middagar. Något säger mig att vi kommer att minnas denna. (Om inte så åt vi entrecote på en bädd av ruccolasallad och på kvällen tryffelsalami och brieost. Alla dessa saker är sånt som vi ätit en miljard gånger på just Torsgatan). Och vår första middag på Pär Lagerkvists Gata är också intagen. Det blev pasta från en av restaurangerna i vårt hus och ett glas av samma vin som vi drack på nyårsafton. Tror att jag även då sa att jag aldrig mer ville dricka något annat vin än det. Châteauneuf-du-Pape. Vi får se om jag blir bättre på att hålla den idén vid liv den här gången.

Annars har vi packat upp ungefär trettio flyttlådor. Bestämt oss för att göra om i arbetsrummet. Upptäckt att våra stekpannor inte funkar på vår nya induktionshäll (så vi fick steka korven till den obligatoriska korven med brödet i en kastrull). Förstått att vi har en smått överväldigade insyn till grannarna tvärs över gatan som tycks ha en mycket naturlig inställning till sina kroppar. Jag har redan hunnit se pappan i husets kalsonger och mammans bröst. Sovit gott i våra nya sovrum och haft vår första nattgäst, min mamma som kom igår. Barnen har badat badkar och fått chansen att leka med sina doppresenter som varit magasinerade sedan den där helgen i mars.

Ja, vad tror jag om allt det här? Jag tror att det kommer att bli bra. Jättebra.

12 kommentarer:

 1. Åh vad härligt, ni kommer att trivas så bra!
  Vi flyttar från Vasastan till Sjöstan om några veckor, och det känns både roligt och lite läskigt. Tankar som "Kommer vi att tvias i vårt nya område" osv dyker upp.
  Men inför tvillingarnas ankomst i höst känns det helt självklart som rätt val!

  Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli bra tror jag och för din skull är det så genialt att bo så att du lätt tar dig ut med vagn. Fyfan vad det har varit tungt för mig i vår gamla port. Sen är det ju konstigt det här: att lämna sekelskiftescharm mot ett helt nybyggt område. Men jag tänker så här: känns det inte bra kan man alltid flytta igen. Inte sant?

   Radera
 2. Det låter super! Som de säger i Berlin. Jag tycker bilderna säger att det kommer att bli så fint där, i nya lägenheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Super! Haha jag bara hör det där "super" på tyska inne i mitt huvud nu. Men ja, det är SUPER!

   Radera
 3. Det kommer att bli jättebra! Tänk bara vad mycket enklare vardagen blir nu:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. O ja! Redan efter bara tre dagar märker jag smidigheten som är helt SINNESSJUK! Sinnessjukt bra alltså!

   Radera
 4. Åh, grattis! Älskar känslan av att flytta in och du fångar den väldigt fint!

  SvaraRadera
 5. Tummarna upp! Och lite fniss+rodnad på kind över nakengrannarna.
  God kväll!
  Tornskatev

  SvaraRadera
  Svar
  1. God, ja! Jag blir miket generad för jag har inte en lika bekväm inställning till nakenhet osv.

   Radera
 6. Det kommer bli toppen. Det låter verkligen så. Jag tycker själv att det kan vara jobbigt att flytta. Lämna det gamla och just röran som alltid blir i en flytt gör mig till en ... inte så sympatisk person. Jag vill att allt ska vara klart direkt och sådant fungerar inte. Det ska beställas saker.. inväntas saker.. man måste fundera ut vilka saker som passar just där. Men det blir ju alltid bra i slutet det vet jag ju.

  stor kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stor kram tillbaka för precis så där är det ju. Samtidigt som jag tycker om känslan av nystart så får jag ju kämpa med det där tålamodet som undrar om det verkligen är rimligt att behöva vänta till augusti för några hyllplan till garderoben? Eller det här svåra med att hitta ett sidobord. Hur svårt kan det vara? Jetesvårt tydligen. ;)

   Radera