Jag känner mig så oerhört matinspirerad just nu och älskar att stå i köket och laga mat. Så är det ju inte alltid och därför omfamnar jag verkligen allt detta. En av anledningarna till denna inspiration är att mitt ena jobb handlar så mycket om mat och matlagande just nu. Att jobba med Leila innebär att jag läser tusen artiklar om mat och att jag lyssnar mycket uppmärksamt på hennes och Niklas Ekstedts podd. Den har jag redan tipsat om men det är värt att nämna igen hur bra den är. Att omgärda sig med mat, prat om mat, ätande av mat och läsande om mat gör att jag mår väldigt bra.
I veckans meny hittar jag en blandning av nya recept och gamla favoriter. Här ryms också några egna påhitt som jag ska försöka dokumentera, och ett matminne från Marais i Paris. Om ni inte har varit i de judiska kvarteren och ätit någon av dessa ljuvliga falaflar så vill jag säga att dom är värda en resa i sig. Den här veckan ska jag låta mitt minne leda mig fram till en egen variant. Pepp!
Okidoki. Så här ser veckans veckomeny ut för vecka 24:
Veg: Tomatpasta med fetaost och koriander
Veg: Vegetarisk pytt med halloumi, tryffelkräm och ruccolasallad med chiafrön
Veg: Falafel som i Marais
Veg: Rödbetsbiffar med myntayoghurt och vattenmelon
Kycklingfajitas med limekräm
Spenat- och matveteotto med stekt lax
Köttfärssås och spagetti
Grillad karré med haricots verts och bearnaise
Nomnom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar