måndag 1 juni 2015

Veckans Veckomeny Vecka 22

Det har liksom smugit sig in två teman denna vecka: husmanskost samt sommarlängtan och jag tänker att dom här veckomenyerna verkligen följer mitt liv. Dom blir per automatik säsongsbetonade eftersom det här suget efter sallader inte alls kommer till mig med samma självklarhet under vintern. Likaså, avsaknaden av mustiga grytor kommer att åtgärdas i höst. Sånt. Dessutom är det så tydligt att jag letar efter comfort food nu. Rätterna ugnspannkaka, pölsa, fiskpinnar (visserligen i en uppdaterad kostym men ändå) och kalops bara ropar: barndom! Ta hand om mig! Ge mig trygghet!

Jag tycker att det är fint. Eller lite knäppt? Det här att jag kan psykologisera fram en personlighetsprofil till och med i våra veckomenyer menar jag.

Hur som helst. Så här ser veckans veckomeny för vecka 22 ut:

Veg: Potatissallad med brie
Veg: Melonsallad, halloumi och pommes
Veg: Pasta med morots- och cremefraichesås
Veg: Quornops
Pölsa med sauterad lök
Ugnspannkaka
Grillad kyckling med ruccola, chevré och haricots verts
Pankopanerad torsk med frisk kräm på gröna ärtor, mynta, äpple och lime 

Nom nom tut tut!


2 kommentarer:

  1. Berätta mer om potatissallad med Brie. Jag känner att jag kan behöva det till helgen ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det är egentligen väldigt enkelt! Jag gör en fransk potatissallad (med tunt skivad rödlök som jag snabbsyrar med lite vinäger i en skål, sedan i med kokt potatis i bitar, kapris och cornichoner. Blandar med en dressing gjord på fransk senap, olivolja, lite agavesirap, rödvinsvinäger, salt, peppar och till sist - franska örter. Blandar ihop allt noga men försiktigt. Sedan serverar jag den med brie. Jag ställer fram hela osten så får man skära så stora bitar man vill ha själv. Så. Himla. GOTT!

      Radera